Zeg het met video

Wist je dat 75% van de autokopers gedurende het aankoopproces in aanraking komt met video? Videocontent wordt steeds toegankelijker en in toenemende mate ingezet. Met name in een tijd waarin het grootste gedeelte van de Customer Journey online plaatsvindt, is video van grote toegevoegde waarde in jullie processen en campagnes.

Ook wij werken graag met video, en wel hierom:

✅  Met video maak je een verhaal makkelijk consumeerbaar voor de kijker

✅  Video leent zicht goed om complexere onderwerpen eenvoudig en begrijpelijk te maken

✅  Video biedt goede remarketingmogelijkheden doordat je mensen die je video langer bekijken eenvoudig in kaart brengt

✅  Eigen videocontent is in een zeer persoonlijke vorm van content

✅  Een informatieve video is vaak lang houdbaar en kan in meerdere situaties ingezet worden

Wij bieden naast video ook de mogelijkheid tot het opnemen van een professionele voice-over. Geschikt voor zowel digitale toepassing als voor (lokale) televisie of op de radio.

5 videotips voor jou als Automotive Marketeer

Voor professionele video- en voice-over content werken wij samen met FilmQi. Eigenaar Jos Mitsunaga is dit bedrijf gestart met de overtuiging dat video sneller en toegankelijker kan, maar mét behoud van kwaliteit. Met meer dan 14 jaar ervaring en samenwerkingen met ruim 600 professionals door heel Nederland, is elk idee binnen korte periode realiseerbaar. Samen met Jos hebben wij 5 bruikbare tips voor jou als Automotive Marketeer verzameld:

 

Video op locatie, hoe gaat dat?

Het concept is bedacht, het script is geschreven en de draaidag is ingepland. De filmcrew, bestaande uit een cameraman en indien gewenst een presentator, komt naar jullie toe en gaat aan de slag. Zij werken efficiënt en snel en staan in de meeste gevallen met een uur alweer buiten.

Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen voor een representatieve locatie en indien nodig één of meerdere auto’s.

Natuurlijk is het ook mogelijk om met een maatwerk concept aan de slag te gaan. Denk hierbij aan een enthousiaste verkoper voor de camera of een tevreden klant die vertelt over zijn of haar ervaring met jullie bedrijf.

Één ding is zeker: het filmen levert veel bekijks op en is een erg leuke en voor velen uniek kijkje achter de schermen.

Gave videocontent gemaakt, en dan?

Je wilt natuurlijk dat zoveel mensen die in jouw doelgroep vallen jullie videocontent te zien en/of voice-over te horen krijgen. Dat kan via de volgende kanalen:

 • Social Media: Instagram, Facebook, Pinterest en LinkedIn
 • Google Display Ads
 • Youtube Ads
 • Outstream Video Ads
 • Als preview in je e-mailmarketing
 • Regionale televisieplatforms
 • Digitale radio: online radiozenders, Spotify en Sonos Radio

En vergeet natuurlijk je organische kanalen en processen niet, zoals in contact met verkoop of after-sales, als e-mailhandtekening onder aan je mail of op je website.

Denk van te voren na over de kanalen waar je de content in wilt zetten, dan kan daar in de productie rekening mee gehouden worden. Voor een video in Instagram Stories werken we bijvoorbeeld met een ander format dan in een Outstream Video Advertentie.

Wij adviseren je graag over een goede marketingmix en denken met je mee over het bereiken van de juiste doelgroep.

GEÏNSPIREERD EN EEN LEUK IDEE?

Van een vast format tot aan volledig maatwerk: met video en voice-over is alles mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 • Dianne van der Veen

  Dianne van der Veen

  Projectmanager

  MAIL MIJ

Ook interesse in een samenwerking?

Wij werken samen met o.a.:
Logo Hubspot Logo Active Campaign Logo Google Partner Logo Bing Ads Logo Visual Website Optimezer Logo Visual Website Optimezer