Vindbaar worden met een SEO training

SEO, of Search Engine Optimalization, is belangrijk om je website vindbaar én relevant te maken voor bezoekers. Een goede SEO strategie zorgt voor een betere ranking in Google, meer traffic naar je website en uiteindelijk meer leads. AutoKievit, Renault en Dacia dealer, zag het belang van goede SEO content in en wilde hier graag in groeien. Een training van DTC Media Online bleek hierin een goed middel. Daniëlle Amelink, Online Marketeer bij DTC Media Online, weet alles over SEO en gaf de training. Het doel was om het autobedrijf handvatten te geven om zelf aan de slag te gaan met SEO content op de website.

 

SEO in de automotive branche
Eén van de onderdelen van een goede SEO strategie is de content op je website. Hoe zorg je er nou voor dat je webteksten SEO-proof zijn? Hoe krijg je een hogere organische ranking in Google? Daniëlle ziet dat er in de automotive branche nog wel wat meer gefocust mag worden op SEO. “Je merkt dat SEO bij autodealers vaak nog onderbelicht is. Ze zoeken hun online positionering vooral op sociaal vlak en advertising.”

 

“Google only loves you when everyone else loves you first.” (Wendy Piersall)

 

De SEO training bij AutoKievit
De SEO training van DTC Media Online focuste zich vooral op content, maar belichtte ook wat technische aspecten. Hoe maak je een zoekwoorden analyse en hoe gebruik je hem? Hoe schrijf je goede SEO teksten en hoe kun je je website op een simpele manier nog verder verbeteren? Dit zijn allemaal vragen die aan bod kwamen tijdens de training.

Larissa de Bakker, Marketing Manager bij AutoKievit: “Mijn kennis over SEO was verouderd. Omdat de ontwikkelingen zo snel gaan, wilde ik graag weten waar Google momenteel zijn ranking op baseert (het algoritme). Verder wilde ik mijn kennis over SEO graag wat verdiepen, zodat ik goed aan de slag kon met het optimaliseren van de website voor de zoekmachine. Omdat we al langer samenwerken met DTC Media Online en zij ons goed kennen, vonden we het fijn en van toegevoegde waarde om de training met Daniëlle te doen. Het was een goede opfriscursus en ik was blij met de verdiepingsslag. Ik kan de training zeker aanraden!”

 

AutoKievit en DTC Media Online werken ook samen op het gebied van Facebook campagnes, Google Ads Search en Display en Microsoft Advertising.

 

Waarom SEO belangrijk is
Zoekmachines worden steeds slimmer en scannen alle websites om de inhoud te analyseren en voor welke doelgroep deze inhoud geschikt en/of bedoeld is. Dit gebeurt binnen een website pagina voor pagina. Door middel van algoritmes wordt bepaald of een pagina relevante informatie bevat bij bepaalde zoekopdrachten. Op basis hiervan wordt mede de ranking bepaald, oftewel de positie van de pagina in de organische resultaten binnen een zoekmachine.

 

Hulp nodig bij je SEO strategie? We adviseren je graag bij de te nemen stappen en tillen je website naar een hoger (SEO) niveau!

Ook interesse in een samenwerking?

Wij werken samen met o.a.:
Logo Hubspot Logo Active Campaign Logo Google Partner Logo Bing Ads Logo Visual Website Optimezer Logo Visual Website Optimezer