95% van de boodschap wordt bij het bekijken van een video opgeslagen in verhouding tot 10% bij tekstlezers. 80% van het internetverkeer zal in 2020 bestaan uit video. ‘Zomaar’ even wat feiten waarmee de vierde editie van het Pitstop Event op 12 december in Doetinchem werd geopend.

Het Pitstop Event is een door DTC Media georganiseerd evenement waar dealerbedrijven hun online marketingkennis kunnen bijtanken en netwerken met collega’s uit de branche. We mochten ook deze keer weer klanten en geïnteresseerden vanuit het hele land verwelkomen om deel te nemen aan de presentaties en workshops die werden gegeven. Het thema: videomarketing!

Na een korte introductie door de directeur van DTC Media Frans Huetink, kreeg gastspreker Joshiya (Jos) Mitsunaga het woord. Jos is de oprichter van FilmQi, al 14 jaar hét productiehuis voor online videocontent en storytelling. De cijfers liegen er niet om, in 2020 zal videomarketing aan populariteit blijven toenemen en steeds meer merken vertellen hun verhaal door middel van beeld in plaats van woord. Een trend die we zeker ook in de automotive branche terugzien en waarin wij uiteraard niet achterblijven.

Na een gezamenlijke start splitste de groep zich op. Onze eigen online marketing specialisten Maikel Hidding en Maarten Bultink gaven presentaties over Google analytics, de mogelijkheden op het gebied van online adverteren en organische optimalisatie. Jos verzorgde een workshop over het belang van storytelling en hoe je dit door middel van videomarketing voor je eigen bedrijf kunt toepassen. Omdat het mogelijk was meerdere presentaties bij te wonen en ze inhoudelijk goed op elkaar aansloten gingen de bezoekers met een flinke dosis extra kennis én inspiratie weer naar huis.

Heb je het event gemist en wil je er de volgende keer bij zijn? Of was je er wel maar kun je niet wachten meer te weten te komen over online marketing? Dan nodigen we je van harte uit op het vijfde Pitstop Event. We houden je op de hoogte!

 

 

 

Ook interesse in een samenwerking?

Wij werken samen met o.a.:
Logo Hubspot Silver Partner Logo Activecampaign Partner Logo Google Partner Logo Bing Ads Logo Visual Website Optimezer Logo Visual Website Optimezer