De beste verkoopkansen, u heeft ze zelf in huis!

Marcel Verspeek, Copywriter - 15 januari 2014

Bekijk meer blogs

Twee recente succesmailings voor Ardea Auto en Pouw Peugeot tonen het onmiskenbaar aan: de ‘eigen klanten DM’ is nog steeds een uiterst effectief verkoopinstrument. Geen andere doelgroep levert zo’n hoge scoringskans op als uw eigen-merk rijders. Een doelgroep die bovendien eenvoudig en kosteloos te selecteren is, want u heeft de adressen zelf in bezit.

Met de Direct Mailing voor eigen klanten speelt u in op loyaliteit en u doet een maatwerk, persoonlijk inruilvoorstel. Wij zorgen voor de tekst en het design van een aantrekkelijke uiting, in de vorm van een brief of een kaart, en regelen eveneens het drukwerk en de verspreiding.

Indien gewenst kunnen wij uw doelgroep aanvullen met eigen-merk rijders in uw rayon, die hun auto voorheen bij de concurrent kochten. Ook een doorvertaling van deze DM naar een vreemd-merk adresselectie behoort tot de mogelijkheden.

Liever e-mail? Ook een e-DM kan voorzien worden van een persoonlijk inruilvoorstel. U benut dan bovendien uw online marketingmogelijkheden, zoals de koppeling met een (actie)website. De e-DM is een sterke combinatie met (of een goede vervanger van) uw printmailing.

Overtuigende cijfers

De eigen-klanten DM voor Pouw Peugeot werd (in kaartvorm) toegestuurd aan 5.500 adressen en leverde meer dan 80 verkochte auto’s op. Voor Ardea Auto benaderden wij 3.200 Ford Focus rijders (per brief) en ook dit resulteerde in ruim 80 verkopen. Dit succes bracht Ardea ertoe ook de Fiesta-klanten een aanbieding te doen en de eerste resultaten zijn eveneens fantastisch.

Win-win

Met de eigen-klanten DM of e-DM bouwt u uw voorraad af, u komt dichter bij uw verkoopdoelstelling en u houdt uw klanten binnenboord. Uw klanten zelf ontvangen een aantrekkelijke inruilwaarde en stappen voordelig over in een nieuwere auto van hun vertrouwde merk. Wilt u ook zo’n win-win situatie creëren? Neem dan contact op met DTC Media!

 

Mijn rol bij dtc media: Copywriter

Marcel Verspeek
Marcel Verspeek

IJsselstein

Ook interesse in een samenwerking?

Wij werken samen met o.a.:
Logo Hubspot Silver Partner Logo Activecampaign Partner Logo Google Partner Logo Bing Ads Logo Visual Website Optimezer Logo Visual Website Optimezer